„Tehetség kerestetik" avagy: "Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?”

2024. április 15-én került megrendezésre – immár tizenkettedik alkalommal – „Tehetség kerestetik” elnevezésű komplex tanulmányi versenyünk.

A verseny központi állata idén a tyúk volt, jelmondata pedig: „Tehetség kerestetik" avagy: "Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?” A rendezvényre való készülés keretein belül néhány héttel korábban logo-tervező rajzversenyt hirdettünk iskolánk tanulóinak. A legjobbnak ítélt alkotás díszítette versenyünk okleveleit, emléklapjait, feladatlapjait, s természetesen a verseny logója is ez a kép lett. A nyertes alkotás Jakab Zorka 6. osztályos tanulónk alkotása. Gratulálunk neki!

A megmérettetésen hat általános iskola tanulói versenyeztek egyénileg évfolyamonként és csapatban.

Az idei versenyen részt vevő iskolák:

Borsfai Fekete István Általános Iskola

Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Zalaszentgrót

Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Sármelléki Általános Iskola

Zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola

Zalaszentbalázsi Petőfi Sándor Általános Iskola

Az ünnepélyes megnyitón Feiler Zsuzsanna igazgatónő köszöntötte a versenyzőket, kísérő pedagógusokat, a zsűrit. A zsűri tagjai Szijártóné Horváth Andrea, a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ hivatali főtanácsos asszonya, Ádovics István Szentgyörgyvár község polgármestere, Horváth Tibor Sármellék község polgármestere és Lucz József Zalavár község polgármestere voltak.

A megnyitó után elsőként az iskolánk pedagógusai által összeállított feladatlapokat írták meg a tanulók. Alsó tagozatban szövegértés, helyesírás, matematika és környezet témában; felső tagozatban szövegértés, matematika, történelem és természettudományos ismeretek témában adhattak számot tudásukról.

A rövid pihenő után a színházteremben folytatódott a verseny. Az iskolák csapatai előadták költeményüket a tyúkról, majd bemutatták a baromfi életét megkönnyítő, segítő találmányukat. A versenyhez hozzátartozott a csapatok által elkészített zászlók bemutatása is.

Az idei versenyt Dürgő Viktória, a Goldavis Baromfikeltető Kft munkatársának előadása, bemutatója tette színesebbé. A diákok testközelből nézhették és simogathatták meg a napos kiscsibéket.

Az egyéni verseny díjazását a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ biztosította minden évfolyam helyezettjei számára. Nagyon szép könyveket kaptak a gyerekek.

Iskolánk tanulói egyénileg és csapatban is sikeresen teljesítettek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Eredményeink, helyezettjeink:

1. évfolyam: Hajas Violetta I. helyezés

2. évfolyam: Kulcsár Lilla II. helyezés

3. évfolyam: Hetesi Mihály II. helyezés

4. évfolyam: Ringbauer Gergely III. helyezés

5. évfolyam: Piszker Máté II. helyezés

6. évfolyam: Hetesi Blanka I. helyezés

7. évfolyam: Hetesi Vilmos III. helyezés

8. évfolyam: Németh Barnabás I. helyezés

Iskolánk csapata, a Csibészek a csapatok versenyében I. helyezést ért el. A csapat tagjai voltak: Hajas Violetta, Kulcsár Lilla, Hetesi Mihály, Ringbauer Gergely, Piszker Máté, Hetesi Blanka, Hetesi Vilmos, Németh Barnabás.

Köszönjük az iskolák felkészülését, aktív részvételét és gratulálunk az elért helyezésekhez!

Szeretettel várunk mindenkit jövőre!

Kapcsolódó galéria

„Tehetség kerestetik" avagy: "Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?”

Pályázatok

petőfi 200
Okosan a pénzzel
csodaszarvas
Határtalanul
magyar falu
magyar kormány támogatása