Színház - Múzeum - Filharmónia - Kulturális programjaink

A kulturális programok palettája igen sokszínű volt a tanév első felében. 

Az idei tanévben is lehetőséget biztosítottunk tanulóinknak színházbérlet vásárlásra, múzeumpedagógiai foglalkozásokon való részvételre  és  Filharmónia bérlet vásárlásra.

Október 3-án a "Hetvenkedő János" c. előadást, december 5-én pedig "A szörny, aki elrabolta a karácsonyt "c. előadást tekintették meg tanulóink a keszthelyi Balaton Színházban.

Október 24-én  egy várakkal kapcsolatos foglalkozáson, majd november 28-án a Balaton élóvilágával kapcsolatos interaktív foglalkozáson vettek részt alsósaink a Balatoni Múzeumban.

A 2023-2024-es tanévben iskolánk csatlakozott a Filharmónia Magyarország  zeneóra programjához. Az első előadásra 2023. november 10-én került sor a Sármelléki Közösségi Színtér színháztermében. Az első foglalkozás témája "Zenevarázslat - A hangok mögött rejlő üzenetek" volt. Várnagy Andrea zongorakoncertjén a gyerekek közelebb kerülhettek a klasszikus zenéhez. Versekkel és beszélgetésekkel igyekezett segíteni a gyerekeket abban, hogy megértsék a zeneszerzők hangok segítségével küldött üzenetét.

Nem maradtak színházi élmények nélkül azok a tanulóink sem, akik nem tudtak bérletet vásárolni. 
A Sármelléki Közösségi Színtér szervezésében szeptember végén a  Déryné program keretein belül a Nemzeti Színház és a Kárpátaljai MagyarDrámai Színház előadásában "A csillagszemű juhász"-t láthatták  iskolásaink.
Novemberben pedig Mikulás érkezésére hangolódhattak a Tekergő bábszínház közreműködésével. Mindkét előadás ingyenes volt tanulóinknak. Köszönjük a lehetőséget a Sármelléki Közösségi Színtérnek!

Lázár Ervin Program keretén belül második, harmadik és negyedik évfolyamos tanulóink a "Herkules" című előadást, valamint ötödik, hatodik és hetedik évfolyamos tanulóink a "Para" c. előadást tekinthették meg október hónapban Keszthelyen a Balaton Színházban.

 A LEP programról bővebben az alábbi linken olvashatnak az érdeklődők: Lázár Ervin Program

Kapcsolódó galéria

Színház - Múzeum - Filharmónia - Kultúrális programjaink

Pályázatok

Okosan a pénzzel
magyar kormány támogatása
magyar falu
Határtalanul
petőfi 200
csodaszarvas