Petőfi200

Az NKA Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázatot hirdetett a Petőfi bicentenárium kapcsán csoportos diákutak megvalósítására az 5-12. évfolyamos tanulók számára.

A Petőfi 200 Program célja, hogy Petőfi Sándor életművét és életútját, illetve korát bemutató, az emlékév keretében megvalósuló kezdeményezéseket és megújuló közgyűjteményi tartalmakat, a gyűjteményekben őrzött forrásokat, kulturális kincseket bemutassa, elérhetővé és látogathatóvá tegye a nagyközönség számára.

A Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázata arra kínál lehetőséget, hogy a diákok a Petőfi-emlékév legígéretesebb kiállításait, valamint a reformkorhoz és Petőfi személyéhez kapcsolódó kultuszhelyeket szervezett utak keretében, ingyenesen tekintsék meg.

A hetedikesek május elején utaztak Budapestre, hogy felkeressék a Bajor Gizi Színészmúzeumot. Itt a Magyar Nyelvű Színjátszás Petőfi Korában című kiállítást néztük meg, fölléphettünk a korabeli színpadra, fölpróbálhattuk a reformkori jelmezeket, működésbe hozhattuk a színpadi hangeffektusokat keltő eszközöket. Az utolsó terem a vándorszínészek életmódját teszi átélhetővé. Utána az Evangélikus Országos Múzeumban voltunk, ahol két csoportra osztották a tanulókat. Mindkét csoport időn belül kijutott a szabadulószobából és sikeresen megoldottuk a Petőfi iskolás éveivel kapcsolatos feladatokat is. A kilyukasztott kártyák alapján „Petőfi Sándor” értékelte a válaszainkat

Iskolánk hatodik osztálya az NKA Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázatának keretein belül május 25-én meglátogathatta a budapesti Evangélikus Országos Múzeumot. A foglalkozásokon Petőfi Sándor iskolás éveiről tudhattak meg érdekességeket, és sikerült "lelécelnünk" a szabadulószobából is. Ezt követően rövid sétát tettünk Budapesten, s elképzelhették, hogy mit láthatott Petőfi a mai Deák téren és környékén. Fáradalmainkat a KFC-ben pihentük ki.

Kapcsolódó galéria

Petőfi200

Pályázatok

magyar falu
Okosan a pénzzel
magyar kormány támogatása
csodaszarvas
Határtalanul
petőfi 200