Európai Diáksport Napja - Magyar Diáksport Napja 2021.

Európai Diáksport Napja - Magyar Diáksport Napja 2021.

2021. szeptember 24. az Európai Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség és az  Oktatási Hivatallal összefogtak annak érdekében, hogy egy projekt keretében az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanap tartalmi fejlesztésében kölcsönösen közreműködjenek. Az Országgyűlés 2017-ben minden év szeptemberének utolsó péntekét a Magyar Diáksport Napjává nyilvánította. 2006-ban az MDSZ által elindított diáksportnap az elmúlt években európai kezdeményezéssé vált, és ma már több mint 40 európai országban szervezik meg szeptember végén a magyar jó gyakorlatból kinőtt Európai Diáksport Napját (European School Sport Day®, ESSD), mely évről-évre a testmozgással és az egészségtudatos életvezetéssel összefüggő fókusztémákat dolgoz fel.

Az idei tanévben a rendezvény kiemelt célja, hogy élménysport programokkal újra visszatérjen a gyerekek életébe a rendszeres testmozgás, ill.  kreatív mozgásterek kialakítására ösztönözzék az intézményeket.

Tanulóink tanáraik vezetésével a község football pályáján futották le a 2021 métert, iskolánk parkjában számháborúztak, testnevelés órákon sportjátékokat játszottak, zenés sportfoglalkozásokon vettek részt. 

Kapcsolódó galéria

Európai Diáksport Napja - Magyar Diáksport Napja 2021.

Pályázatok

petőfi 200
magyar falu
Okosan a pénzzel
magyar kormány támogatása
csodaszarvas
Határtalanul