Karácsonyi ünnepély

„Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.”

November végétől megkezdődött iskolánkban az ünnepre hangolódás. A meggyújtott adventi gyertyák számának növekedésével, közös énekléssel jutottunk hétről hétre egyre közelebb a karácsonyhoz. Az osztályok díszítése, a sok-sok ünnepről szóló beszélgetés egyre meghittebbé tette az ünnepi hangulatot. Közben lázas munka zajlott. Iskolánk alsós diákjai bolgár karácsonyi dalokat tanultak, tánclépéseket gyakoroltak, bolgár népszokásokkal, a karácsonyi ünnepkör hagyományaival ismerkedtek. Műsoruk ezek összefűzésével alakult napról napra, hétről hétre. A felsősök betlehemes játékkal, versekkel készültek a karácsonyi műsorra. Alsós és felsős táncszakköröseink modern és vidám előadással, látványos jelmezeikkel színesítették az ünnepet. Énekkarosaink karácsonyi dalokkal örvendeztettek meg minket. A próbák között és délutánonként, esténként pedig készültek a jelmezek, a díszletek. És elérkezett a téli szünet előtti utolsó nap, amire mindannyian nagyon vártunk. Délelőtt az iskolai közösség előtt szerepeltek diákjaink. Egymás előadását tapssal jutalmazva fogadták a karácsonyfa alá tett ajándékot, a karácsonyi műsort, a tanulók, pedagógusok és meghívott vendégeink. Ünnepélyünket megtisztelte jelenlétével Horváth Tibor úr, Sármellék község polgármestere, Lucz József úr, Zalavár község polgármestere és Ádovics István úr, Szentgyörgyvár község polgármestere. Vendégül láthattuk Varga Szimeont, a magyar országgyűlés bolgár szószólóját. A karácsonyi ünnepély után mindannyian elismerően nyilatkoztak a gyerekek által színpadra állított műsorszámokról és a pedagógusok munkájáról. Mikor a színháztermet elhagytuk, a zsibongóban meglepetés várta diákjainkat. Az önkormányzatok és a szülői szervezet ajándékait kapták az osztályok tanulói. Nagy volt az öröm a játékok, mozijegyek, ajándéktárgyak birtokba vétele után.

Késő délután színes és tartalmas műsorunkat a szülők, nagyszülők, meghívott vendégek, barátok, ismerősök is megnézték a „Falukarácsonyon”. Megtelt a színházterem. A fellépés előtt még lámpalázas és izgatott gyerekek műsora nagy sikert aratott a vendégek körében. A több hétig tartó kitartó és lelkes munka gyümölcse beérett. Hálás köszönet a felkészítő pedagógusoknak, a díszletek és jelmezek készítőinek, az öltöztetőknek, segítőknek. Köszönjük a hangosításban, zenei kíséretben nyújtott támogató segítséget. Bízunk benne, hogy tanulóink befektetett munkájának eredményeképpen szép ajándékot tettünk a karácsonyfa alá.

Kapcsolódó galéria

Karácsonyi ünnepély

Pályázatok

csodaszarvas
petőfi 200
magyar falu
magyar kormány támogatása
Okosan a pénzzel
Határtalanul