HAPPY-hét 2021.

HAPPY-hét 2021.

Az OGYÉI szervezésében megvalósuló  „Happy – hét” Program az ivóvíz népszerűsítésére

Az OGYÉI által felkínált programötletek (https://merokanal.hu/happy-het/letoltheto-segedanyagok/) nagy részének elsődleges célja, hogy a gyerekek pozitív élményeket társítsanak az ivóvízhez és szórakoztató, játékos feladatokon, interaktív oktatáson keresztül megértsék, hogy miért ez a legjobb szomjoltó. 

Azzal, hogy az iskolások idejük nagy részét most otthon töltik, lehetőség nyílik arra, hogy a HAPPY-hét üzenetei a család többi tagjához is eljussanak. Különösen nagy jelentősége lehet ennek a járvány jelenlegi szakaszában, hiszen az immunrendszer normál működésének fenntartásához az egészséges, változatos táplálkozás és a megfelelő folyadékbevitel is hozzájárul. Úgy gondoljuk továbbá, hogy azzal, hogy a HAPPY üzenetei most a szülőkhöz is hamarabb, hatékonyabban elérhetnek, a gyermekkori túlsúly, elhízás előfordulása és mértéke is csökkenthető.

Az oktatási-nevelési intézmények bezárása miatt megvan a veszélye annak, hogy a gyerekek kevesebbet mozognak és/vagy nő az energiabevitelük, ami szükségszerűen testsúlygyarapodáshoz vezet. Ilyen szempontból is nagy feladat hárul most a szülőkre, ezért reméljük, hogy a HAPPY-hét megtartása révén hozzájárulhatunk az egészséget szolgáló otthoni táplálkozási szokások kialakításához, fenntartásához.

 

Kérjük a szülőket, hogy a plakátok megtekintése után a gyerekek készítsenek rajzokat, tárgyakat (pl. pohár, vizes kulacs, plakát, stb.), végezzenek vizes palackkal edzést, bármiféle mozgásformát, az ivóvíz népszerűsítésére!

Az alkotásokról, tevékenységekről készült fotókat a tanuló nevével és osztályával küldjék el az intézmény messengerére, vagy az amksarmellek@gmail.com email címre 2021. március 28. vasárnap éjfélig.

Kapcsolódó galéria

HAPPY-hét

Pályázatok

petőfi 200
csodaszarvas
Okosan a pénzzel
magyar kormány támogatása
Határtalanul
magyar falu