"Ép testben ép lélek" - Egészség témahét


2023.november 20-24. között  Egészség témahetet tartottunk, amikor a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítottunk iskolánkban az egészséges életmódra.

Hogy milyen fontos odafigyelnünk egészségünkre, e téma köré szerveztük programjainkat  november negyedik hetében.

Alsó tagozatos tanulóink és a meghívott nagycsoportos óvodások nyolc vegyes csapatot alkotva járák végig azokat az állomásokat, ahol tanítóink  által összeállított feladatokat kellett megoldaniuk. Ügyességi játékok, rejtvények, puzzle, zsákbamacska és sok sok mozgásos feladat várta a gyerekeket. A nap végén mindenki édes, ám egészséges jutalomban részesült a diákönkormányzat jóvoltából.

Meghallgatták tanulóink  védőnőnk  egészséges életmód témájú előadását, ahol kérdéseiket is feltehették.

Felsős tanulóinknak sport vetélkedő, egészséges életmód vetélkedő is szerepelt a programok között.

Vendégünk volt egy helyi fogorvos , aki t fogápolással, ill. a fogszuvasodás megelőzésével kapcsolatosan látott el jó tanácsokkal mindannyiunkat.

Előadást tartottak a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei külön minden osztálynak, mert a testi egészség mellett a lelki egészség is nagyon fontos. Téma volt többek között az iskolai és internetes zaklatás, bántalmazás is.

 

Aktívan, változatos programokkal töltöttük ezt a hetet. Külön köszönjük a szakembereknek, hogy elfogadták felkérésünket és előadásukkal színesebbé tették a témahetünket!

 

Kapcsolódó galéria

"Ép testben ép lélek" - Egészség témahét

Pályázatok

Okosan a pénzzel
csodaszarvas
magyar kormány támogatása
petőfi 200
magyar falu
Határtalanul