A bolgár kultúra és a szláv írásbeliség napja Budapesten

A bolgár kultúra és a szláv írásbeliség napja Budapesten

A bolgár kultúra és a szláv írásbeliség napját ünnepeltük Budapesten

Május 30-án, vasárnap, Budapesten a Szent Cirill és Szent Metód Bolgár Pravoszláv Templom kertjében a Bolgár Országos Önkormányzat meghívására részt vettünk a bolgár kultúra és a szláv írásbeliség napja alkalmából rendezett ünnepségen.

A budapesti Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola diákjainak műsora után zalavári és sármelléki tanulóink adták elő bolgár nyelven ünnepi megemlékezésüket. Műsorunkat az „Indulj, újjászületett nemzet” – a bolgár oktatás, kultúra és a szláv írásbeliség ünnepi himnuszával zártuk. A rendezvényen Zalavár és Sármellék községek polgármesterei is képviselték településeiket. 

Sármelléki Általános Iskola szereplők:

Zalavári Telephely szereplői:

Lőrincz Attila, 1. o.

Balog Tamara, 1.évf.

Ringbauer Gergely, 1. o. 

Bihari-Horváth Sándor, 1. évf.

Dezső Zoltán, 1. évf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A Bolgár Országos Önkormányzat legújabb kétnyelvű gyerekkönyvével, jégkrémmel, és édeségekkel kedveskedett a gyerekeknek. A Magyarországi Bolgárok Egyesülete és a Fővárosi Bolgár Önkormányzat sok játékot és szórakozási lehetőséget biztosított a gyereknapra. 

Büszkék vagyunk tanulóinkra! Köszönjük nekik, hogy méltóképpen képviselték iskolánkat Budapesten a budapesti bolgár közösségek rendezvényén! Köszönjük a gyerekek felkészítőinek a munkát! 

Köszönjük a szülők segítő hozzáállását a bolgár nemzetiségi oktatás megvalósulásához és együttműködésüket gyermekeik fejlődése érdekében! 

Köszönjük, a meghívást és hogy részt vehettünk a rendezvényen!

 

 

Kapcsolódó galéria

A bolgár kultúra és a szláv írásbeliség napja Budapesten

Pályázatok

Okosan a pénzzel
petőfi 200
magyar kormány támogatása
csodaszarvas
magyar falu
Határtalanul