Nemzeti összetartozás napja

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés.

Vidéken és a határokon túl is megemlékezéseket tartanak, emlékműveket avatnak ezen alkalomból. A jeles nap célja a fent említetteken túl, hogy a Trianont megelőző eseményeket és a békeszerződés következményeit mindenki, de különösen a fiatalság mélyebben megismerje, valamint, hogy a külhoni magyarság helyzetének mélyebb megértése erősítse a nemzeti összetartozás érzését.

Ezen a napon a magyar emberek együvé tartozásukat ünneplik, és kifejezik az elszakított területeken és határokon átnyúló testvéri köteléküket. Ez egy olyan alkalom, amikor az emberek megosztják a magyar kultúrát, hagyományokat, nyelvet és értékeket, valamint együtt ünnepelnek és reflektálnak a múltra.

Ez az ünnep a remény és az összetartozás üzenetét hordozza, amelyre minden magyar büszkén tekinthet.

2023. június 4-én a községi ünnepség műsorát színesítette tanulóink szereplése, június 5-én pedig  az iskola udvarán emlékeztünk meg e jeles napról, ahol a dalos szakkör tanulóit és a hatodik osztályosok  rövid műsorát hallhattuk, láthattuk.

 

Köszönjük szépen  a tanulók és felkészítőik munkáját! 

 

Kapcsolódó galéria

Nemzeti összetartozás napja

Pályázatok

petőfi 200
csodaszarvas
magyar kormány támogatása
magyar falu
Határtalanul
Okosan a pénzzel