Hagyományőrző bolgár tábor 2022. június 20-június 24.

Hagyományőrző bolgár tábor 2022. június 20-június 24.

Hagyományőrző bolgár tábor 1.nap.

21 diákkal kezdtük a napközis tábort, akik csoportokban dolgoztak, címert készítettek, Bulgária földrajzi - természeti értékeivel ismerkedtek. Bolgár szókincsüket játékos vetélkedő keretében bővítették. Természetesen a tánc sem maradt ki a mai napból. Délután a Festetics Állatparkban soroltuk az állatokat bolgárul... Szuper napunk volt!

Hagyományőrző bolgár tábor 2.nap.

A bolgár ábécéről videót néztünk, majd bolgár szavakat gyűjtöttek a csapatok adott betűkkel. Nyárral kapcsolatos Dobble-párbajt rendeztünk, amit bolgár nyelven játszottak a gyerekek, a még nem ismert új szavakat táblán összegyűjtöttük. Közben állatos bolgár memóriakártyákat színeztünk. Sopszka salátát csináltunk, leírtuk bolgár nyelven a hozzávalókat. Bolgár tánclépéseket tanultunk, közösségi játékokat játszottunk, majd délután a fenékpusztai Kis-balaton Látogatóközpontba ismerkedtünk a környék élővilágával. Sok új bolgár szóval bővült a szókincs gyűjteményünk! Nagyon jó napunk volt!

Hagyományőrző bolgár tábor 3.nap

Ma Budapesten jártunk, meglátogattuk bolgár barátainkat. Előtte az állatkertben jártunk. Utána a Bolgár Művelődési Ház melletti étteremben ebédeltünk, majd bolgár népmesékből összeállított bábelőadást láthattunk. Kívülről megtekintettük a bolgár templomot.

Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük szépen a Bolgár Országos Önkormányzat munkatársainak segítségét.

Hagyományőrző bolgár tábor 4.nap

Eseménydús napon vagyunk túl.

Reggel ismét megismerkedtünk egy bolgár étellel, a bányicával, amit meg is sütöttünk. A sütögetés után kézműves foglalkozás keretein belül a bolgár zászló színeit idéző gyöngyökből nyakláncot, majd rózsamintás üveget gyártottak a gyerekek.

Az előző napon készített memóriajátekkal játszottunk, tanulva az állatok neveit bolgárul. Délután ellátogattunk Zalavár Várszigetre, ahol a Kis-Balaton élővilágának megismerése mellett megnéztük Szt. Cirill és Szt. Metód szobrát is. A napot még jobbá tette egy kis fagyi és dinnye!

Hagyományőrző bolgár tábor 5.nap

Izgalmas programokkal zártuk a tábort. Délelőtt sütit sütöttünk, hűtőmágnest, ajtódíszt, csipeszt készítettünk a bolgár zászló színeit használva. Ma sem maradhatott ki a szógyűjtő, szókincsfejlesztő játék. Ebéd után a bivalyrezervátumba látogattunk. Fantasztikus élmény volt a bivalyok között kocsikázni! A tábort pizzapartival zártuk. A résztvevő gyerekek irodaszereket kaptak ajándékba, s a hét legjobb 3 csapatát is díjaztuk. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát ezen a héten!

Kapcsolódó galéria

Hagyományőrző bolgár tábor 2022. június 20-június 24.

Pályázatok

Okosan a pénzzel